Press

Sav Snö

Artikel.nr: 53610

Ett mousserande kryddat björkvin med omsorgsfullt vald smaksättning och naturliga bubblor, balanserad med en ringa sockertillsats. Serveras väl kyld (8-10°C).

snö transp_2 copy
DSC03964-Edit
DSC00839
snö transp_2 copy
DSC03964-Edit
DSC00839

Sav Birch

The northern way to make Sparkling mulled wine

Vitaminrik dryck

Björksav har i urminnes tider i våra arktiska områden använts och brukats som ett viktigt näringstillskott under vårvintern och våren då bristen på vitaminrika produkter varit svår i denna region. Björkarna suger upp kristallklart vatten ur Storsjöns mineralrika grund när tjälen försvinner ur marken på våren. Trädet omvandlar vätskan till sav som går att tappa, som sedan går att dricka.

Originalrecept från 1785

Det mousserande björkvinet jäser på sin flaska minst 3 år före degorgering. Grundreceptet från 1785 är hämtat ur ett omfattande växtkemiskt arkiv upprättat av den svenske kemiingenjören Gunnar Jegrelius, och är än idag kärnan i alla våra produkter.

Vårt sortiment