Press

Så här gör vi

Savhuset handlar om att respektera naturen, ta tillvara på befintlig råvara och uppskatta traditionellt mathantverk för att tillverka unika, växtbaserade drycker.

Bjorkar TA 20060922 m3i2305 Savhuset.se

Jämtländskt, veganskt bubbel

Av björksaven produceras först ett stilla vin som fermenteras upp till en alkoholhalt på 11%. Det görs under låg temperatur med en specialodlad jäst som ger exakt det resultat vinet behöver. Björksav är en egensinnig råvara och svårare att kontrollera än druvjuice.

Det stilla vinet läggs på flaskor och här sker den andra jäsningen. Vinet vilar på sin jästfällning under denna tid. Trycket ökar och de fina naturliga bubblorna bildas i flaskan. Under denna tid utvecklas även smaken som ger våra Sav™ Sparkling produkter sina helt unika karaktär. Vi har tre olika varianter av bubbel. Läs mer på vår produktsida.

En process på naturens vilkor

Att producera Sav™ produkter är en originell och naturstyrd process. Hjärtat i våra produkter är björksaven. Björksaven skördas på våren när tjälen går ur jorden och saven stiger. Tidpunkten beror på vädret, allt från början av april till mitten på maj. Oftast har vi tre-fyra veckor på oss att få in den mängd björksav vi behöver.

Jämtländska björkar är våra råvaruleverantörer

Varje träd som tappas är noggrant kontrollerat och ska vara minst 30 år gammalt. Träden som används får inte stå för nära vägarna eller industrier, som kan föra med sig föroreningar. Markens historiska användning utreds noga, för att undvika upptag av oönskade ämnen och substanser från tidigare aktiviteter.

Björkarna ska växa i lättframkomlig terräng, så att vi får med oss de tunga kärlen tillverkningslokalen. Varje kärl som anländer kontrolleras noggrant för att säkerställa björksavens kvalitet.

sav 3 Savhuset.se

Prisbelönta i hjärtat av Sverige

I Jämtland, hjärtat av Sverige, tillverkar Savhuset sedan början av 2000-talet prisbelönta och innovativa björksavsprodukter. Med en kombination av traditionellt kunnande och modern utrustning, visar våra produkter prov på smakfullt mathantverk. Vår produktportfölj består av originella, veganska produkter enligt svensk, bortglömd tradition, som vi vill föra vidare.

Hjälp oss sprida ordet vidare genom att bjuda dina gäster på en Sav™ produkt, fråga efter dem på Systembolaget och i din lokala matbutik eller varför inte ge bort som en elegant gåva från Jämtland till dina nära och kära?

I Jämtland, i hjärtat av Sverige, tillverkar Savhuset sedan början av 2000-talet prisbelönta och innovativa björksavsprodukter. Med en kombination av traditionellt kunnande och modern utrustning, visar våra produkter prov på smakfullt mathantverk. Vår produktportfölj består av originella, växtbaserade produkter enligt svensk, bortglömd tradition som vi vill föra vidare.


Hjälp oss sprida ordet vidare genom att bjuda dina gäster på en Sav™ produkt, fråga efter dem på Systembolaget och i din lokala matbutik eller varför inte ge bort som en elegant gåva från Jämtland till dina nära och kära?